Βιογραφικό

Δρ. Τζούμας Σπυρίδων

Χειρουργός Ουρολόγος

Γεννημένος το 1962, ο Δρ Σπυρίδων Τζούμας είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Παβίας στην Ιταλία.

Όντας επιτυχών στις εξετάσεις για την Κρατική Υποτροφία Σπουδών Ουρολογικής Ειδικότητας στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, απέκτησε το Δίπλωμα Ειδικότητας στην Ουρολογία από το Πανεπιστήμιο Σπουδών του Μιλάνου με βαθμό Άριστα (70/70). Έκτοτε, έχει παρευρεθεί σε πληθώρα Σεμιναρίων και Συνεδρίων με θέμα την Ουρολογία ως επιστήμη, αλλά και την αντιμετώπιση της πάθησης της Λιθίασης με σύγχρονες και πρωτοπόρες μεθόδους, όπως η μέθοδος της Διαδερμικής Νεφρολιθοτριψίας PCNL, η μέθοδος της Ανιούσιας Ενδονεφρικής Χειρουργικής RIRS, καθώς και ένας συνδυασμός των ανωτέρω (ECIRS), ή όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τους Ιατρούς του Κλάδου, το Ενδοουρολογικό Ραντεβού.

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Επιμελητής Ουρολογικών Κλινικών σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Ιταλίας και του Βατικανού, με εξειδίκευση στη Διαδερμική Χειρουργική του Νεφρού, καθώς και στις πιο προηγμένες Ενδοουρολογικές Τεχνικές. Διετέλεσε επίσης Σύμβουλος και Εκπαιδευτής Χειρουργός για την Χειρουργική-Διαδερμική του Νεφρού σε δημόσιες Ουρολογικές Κλινικές της Ελλάδας (Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός», Γενικό Κρατικό Βούλας, Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς», 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου) όπως και σε πληθώρα ιδιωτικών θεραπευτηρίων.

Mε πλούσιο Διδακτικό αλλά και Επιστημονικό Έργο, έλαβε μέρος ως Διδάσκων Ομιλητής σε Εκπαιδευτικές και Μετεκπαιδευτικές Ημερίδες Ουρολόγων (2013, 2014, 2015, 2016), προσφέροντας τη γνώση και την εμπειρία δεκαετιών σε ειδικευόμενους και ειδικευμένους χειρουργούς.